Takknemlighet er bra for deg

Takknemlighet er bra for deg

Det å ta seg tid til å tenke over hva man er takknemlig for, eller skrive ned tre ting man er takknemlig for hver kveld, har en stor positiv gevinst. Takknemlighet er bra for helsen vår, og ved å være takknemlig kan bidra til å lindre smerte.

I 2009 ble det utført en studie av National Institutes og Health (NIH), der de fant at hypothalamus aktiveres når vi føler takknemlighet. Dette fører til positiv innvirkning på den delen av hjernen vår som regulerer viktige kroppsfunksjoner, inkludert appetitt, søvn, temperatur, metabolisme og vekst.

Takknemlighet er vanedannende, på en positiv måte. Om man tar seg tid til å tenke over hva man er takknemlig for en gang i løpet av dagen, og gjør dette hver dag i minst en måned (helst 66 dager), vil det føre til at man legger seg til en positiv vane og gjør det automatisk hver dag. Ved p være bevisst over hva man er takknemlig for øker man den emosjonelle velværen.

Handlinger av godhet og takknemlighet frigir store mengder dopamin, en naturlig belønning som fungerer som et stimulerende middel for å holde oss motiverte til å være takknemlige.

I tillegg viser forskning på fordelene med takknemlighet at disse nevrologiske effektene åpner døren for enda flere fysiske og mentale fordeler.

For eksempel, ifølge en studie fra 2012 publisert i Personality and Individual Differences, opplever takknemlige mennesker mindre smerte og rapporterer at de føler seg sunnere enn andre mennesker.

Takknemlighet oppfordrer til frigivelsen av dopamin, og dette kan også bidra til å forbedre fysisk smerte. Dopamin er nemlig en nevrotransmitter som spiller en viktig rolle i behandling av smerte. Den smertestillende effekten er stor.

Følg oss på instagram og bli med på challengen våres!

Kilde: https://utforsksinnet.no/hvorfor-takknemlighet-er-bra-helsen/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *