Visste du at mørk sjokolade hjelper mot angst?

Visste du at mørk sjokolade hjelper mot angst?

Som et resultat av den altfor langvarige pandemien er det ikke rart at den mentale helsen blir utfordret. Jeg har selv opplevd en turbulens år med stigende angst.. Humøret er heller ikke på topp. Kanskje du også har kjent på det? Det er ikke så rart!

Må si jeg fikk en liten opptur når jeg kom over en forskning om at mørk sjokolade kan bidra til å lindre angstplager! Det finnes vell ikke noe bedre enn sjokolade? Og enda bedre er det om man har en god unnskyldning til å spise det også!

Vi vet jo at kostholdet påvirker vår mentale helse, og sjokolade er en av de matvarene som kan ha en positiv påvirkning. Det kan nemlig påvirke flere biologiske mekanismer som faktisk kan bidra til å lindre både angst og depresjon!

Mørk sjokolade inneholder antioksidanter, så jo mørkere sjokolade du velger, jo større er innholdet av antioksidanter. Antioksidanter er viktig for hjernen og beskytter mot stress og tidlig aldring. Det øker blodtilførselen til hjernen, noe som betyr at man får bedre tilførsel av oksygen og næringsstoffer. Det inneholder også magnesium som er et mineral som hjelper med å sende signaler til hjernen med dopamin og serotonin som gjør deg glad! Magnesium reduserer også muskelkramper som er et vanlig symptom ved angst.

Videre inneholder sjokolade også Tryptofan, koffein og teobromin. Tryptofan er en aminosyresom bygges om til serotonin- og serotonin om gjøres så til melatonin. Melatonin er et hormon som fører til bedre søvn og bedre søvn fører deretter til mindre angst og uro. Koffein og teobromin er stimulerende for hjernen og påvirker hjernen positivt med økt fokus og bedre humør!

Ser det ble mye informasjon om næringsstoffer osv her nå, men det viktigste er at vi ser positive virkninger av næringsstoffene i sjokolade!

For om man velger sjokolade av riktig type (altså jo mørkere jo bedre) og en passelig mengde, er sjokolade næringsrik og kan gjøre deg godt. Det har en positiv innvirkning på blogtilførselen til hjernen, det øker produksjon av hormoner som kan bidra man å lindre både angst og depresjon. Så her er det mange gode grunner til å nyte en sjokolade med god samvittighet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *