Verdens helsedag – WHO

Verdens helsedag – WHO

«I 2021 er temaet for verdens helsedag å kjempe for en mer rettferdig og friskere verden for alle». 

For 75 år siden i dag ble Verdens helseorganisasjon (WHO) opprettet, og siden den gang har 7. April blitt markert ved å rette søkelyset mot emner som gjelder alle menneskers helse. I år rettes kampanjen mot ledere som blir bedt om å sikre at alle har bo- og arbeidsforhold som legger til rette for å ha en god helse.

FNs bærekraftsmål nr 3

Under FNs bærekraftsmål nummer 3 finner vi delmål 3.8; i takt med dette er årets tema valgt. 3.8 lyder slik:
«Oppnå allmenn dekning av helsetenester, inkludert ordningar som vernar mot økonomiske konsekvensar, og allmenn tilgang til grunnleggjande og gode helsetenester og trygge, verksame og nødvendige medisinar og vaksinar av god kvalitet og til ein overkomeleg pris».

Den pågående pandemien har fremmet hvor store forskjeller det er på helsetjenestene i ulike land, og disse forskjellene handler stort sett kun om hvor man bor. Mange har mistet jobben og har ikke lenger tilgang på det viktigste; sikre omgivelser, rent vann, mat og helsehjelp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *